Codemenin 3 kovinta hittiä! Etsimme nyt Full Stack -kehittäjää joukkoomme

”Nappisuoritus – Asiantuntijoissa arvostan osaamisen ja kokemuksen lisäksi oma-aloitteisuutta sekä intoa uuden oppimiseen”

Tällä kertaa pääsimme haastattelemaan CSC:n projektipäällikköä ja hankinta-asiantuntija Juha Helmistä, jolla on useamman vuoden kokemus Codemenin palvelujen käyttämisestä, mutta ennen kaikkea pitkällinen kokemus it-alan asiantuntija- ja kehityspalveluiden ostamisesta. 

”Nappisuoritus – Asiantuntijoissa arvostan osaamisen ja kokemuksen lisäksi oma-aloitteisuutta sekä intoa uuden oppimiseen” – Juha Helminen (CSC)
projektipäällikkö, hankinta-asiantuntija

CSC on voittoa tavoittelematon erityistehtäväyhtiö. Osana kansallista tutkimusjärjestelmää se kehittää, integroi ja tarjoaa korkeatasoisia tietotekniikkapalveluja ja varmistaa, että Suomi on kehityksen kärjessä. CSC:llä on merkittävä rooli opetus- ja kulttuuriministeriön koulutus-, tiede- ja kulttuuripoliittisen ohjauksen ja kehittämisen välineenä. Omistajia ovat Suomen valtio (70 % osakekannasta) ja korkeakoulut (30 % osakekannasta). Omistajat voivat ostaa CSC:n palveluita kilpailuttamatta. 

”Yhteistyömme Codemenin kanssa alkoi jo vuonna 2019 kilpailutuksen kautta. Mielestäni Codemenin vahvuus on hyvä verkosto, jossa on paljon pieniä keihäänkärkitoimijoita. Codemenin kautta meille tulleet asiantuntijat ovat kokeneita ja sulautuneet hyvin asiakkaiden projekteihin. Arvostan asiantuntijoissa yrittäjämäistä toimintaa ja oma-aloitteisuutta sekä totta kai kokemusta, joka tuo huomattavaa lisäarvoa – tekijät eivät ole niin työnohjauksen varassa vaan etsivät oma-aloitteisesti ja itsenäisesti parhaita ratkaisuja”, Helminen sanoo. 

CV ja se, mitä käytännössä pystyy tekemään ovat kaksi eri asiaa

Joskus CV ja se, mitä asiantuntija käytännössä pystyy tekemään eivät täsmää.

”Codemenin kohdalla olemme aina saaneet tekijän, joka on myös käytännössä erinomainen valinta. Yhteistyö toimii tosi hyvin ja osaamista tarjotaan tarpeemme mukaan”, hän kommentoi. 

Perusteellinen osaajakartoitus osana hankintaa

Asiantuntijan valinnassa, jossa haetaan vaativiin tehtäviin huippuosaajia, etsitään yksilöitä,  jotka pitää saada sopimaan tiettyihin tiimeihin. 

”Koen, että henkilökohtainen kommunikointi toimii hyvin Codemenin yhteyshenkilön kanssa. Samalla saa yhdessä sparrata ja miettiä sopivia tekijöitä ja mitä ominaisuuksia kulloinkin haetaan. Codemenin verkostosta löytyy it-alan osaajia, joilla on sekä laajuutta että syvyyttä. Kokemus, aloitekyky ja se, että pystyy lukemaan projektin vaatimusta – tämä on asiantuntijatyön hankinnassa itselleni tärkeää. Asiantuntijan tulee löytää oma roolinsa”, Helminen sanoo.

Esimerkkinä Helminen mainitsee erään projektin, jossa CSC löysi Codemenin verkostosta pilviarkkitehdin, joka vastasi liki täydellisesti kuvausta siitä, millaista osaamista haettiin. 

”Jo kartoitusvaiheessa Codemen tekee perusteellisen taustaselvityksen ja ison työn etsiäkseen juuri meille sopivimmat tekijät, joista valitsemme kaikista sopivimman kulloiseenkin tilanteeseen. Pyrin siihen, että tarjoan eteenpäin useamman vaihtoehdon ja sisäisesti katsotaan soveltuvin tekijä. Aina pitää olla vaihtoehtoja. Tuoreimmassa casessa tarvittiin tekninen asiantuntija, joka on kerryttänyt kokemusta, mutta olisi kuitenkin halukas opiskelemaan myös uutta ja nimenomaan meidän pilviympäristöt. Lisäksi halusimme henkilön, jolla olisi mielenkiintoa myös tiimin valmentamiseen. Kuinka ollakaan, löysimme täydellisen tekijän Codemenin verkostosta – sanoisin, että tämä oli nappisuoritus”, Helminen päättää.