Codemenin 3 kovinta hittiä! Etsimme nyt Full Stack -kehittäjää joukkoomme

Porkka ja AtoZ yhteistyö käyntiin Codemen -verkoston avulla

Kylmälaitetuottaja Porkka Finland Oy:n ja ohjelmistokehitystalo AtoZin yhteistyö sai kipinänsä Codemen-verkoston kautta. Codemen on Suomen laajin ICT-alan verkosto, joka käsittää tällä hetkellä yli 550 ohjelmistoalan yritystä ja 5000 asiantuntijaa ympäri Suomen.

”Verkostomme kokoaa yhteen ohjelmistoalan yrityksiä ja asiantuntijoita sekä saattaa tietoteknistä osaamista tarvitsevat asiakkaat yhteen ammattiosaajien kanssa. Codemen toimii asiakkaan ja asiantuntijan välissä sopimuskumppanina ja varmistaa, että kaikki menee niin sanotusti by the book.”

”AtoZ on kuulunut verkostoomme jo useamman vuoden ja onkin yksi pitkäaikaisimmista ja aktiivisimmista kumppaneistamme Codemenilla – olemme tehneet heidän kanssaan monella saralla yhteistyötä niin yksityisellä kuin julkisellakin puolella. Kun Porkan hankkeeseen tuli tarve asiantuntevalle projektipäällikölle, AtoZilta löytyi kauttamme heille sopiva tekijä”, Codemenin toimitusjohtaja Juha Karjalainen kertoo. 

 
IT-hankkeen vetovastuun ehtona erityisosaaminen ja kokemus

Kesällä 2019 Porkalla alettiin valmistella suhteellisen laajaa IT-hanketta, jonka tarkoituksena on kehittää yritykselle kokonaan uusi, räätälöity ja suunnitteluautomaatiota hyödyntävä CAD-järjestelmä, jolla suunnitellaan Porkan yhden tehtaan valikoimaan kuuluvia, asiakasräätälöityjä tuotteita.

Lisäksi hankkeessa otetaan käyttöön CAD-järjestelmään liitettävä tuotetiedonhallintajärjestelmä, joka tulee sisältämään Porkan kaiken tuotetiedon, eli se palvelee myös Porkan muita tuotealueita ja tehtaita.

Hankkeelle tarvittiin ammattitaitoinen ja riittävän kokenut vetäjä, jollaista Porkalla ei tuolloin ollut nimittää tehtävään omasta takaa.

”Päätimme hyödyntää IT-projektissa asiantuntijaosaamista Porkan ulkopuolelta, joten laitoimme ilmoituksen Codemenin ohjelmistoyritysten verkostoon. Codemen esitteli meille hyvin nopealla aikataululla muutaman erittäin varteenotettavan kandidaatin, joista valitsimme tehtävään profiililtaan parhaiten sopivan”, kertoo Porkan tutkimuksesta ja tuotekehityksestä vastaava Markku Kukkonen.

AtoZin asiantuntija toimii Porkan hankkeessa projektipäällikkönä, eli hän koordinoi hanketta Porkan edustajana ja valvoo siinä Porkan etua. IT-järjestelmien kehitys on Kukkosen mukaan edennyt sujuvasti ajoittaisista haasteista huolimatta.

”Hanke on välillä vaatinut aika pitkää pinnaa projektipäälliköltämme, ja kesken kaiken myös koronapandemia tuli sotkemaan kuvioita. AtoZin asiantuntija on kuitenkin onnistunut pitämään hankkeen hienosti kasassa, ja olemmekin pysyneet hyvin projektisuunnitelmassa kiinni”, Kukkonen toteaa tyytyväisenä.

Jos projektisi tarvitsee asiansa osaavan ja kokeneen IT-ammattilaisen – ota yhteyttä, niin löydetään sopiva asiantuntija tarpeisiisi!