Codemenin 3 kovinta hittiä! Etsimme nyt Full Stack -kehittäjää joukkoomme

Vaativa tuotekehitysprojekti syntyy monen ammattilaisen yhteistyössä – Case Hitachi

Hitachi High-Tech Analytical Science Finland Oy on osa maailmanlaajuista Hitachi-yhtymää. Yritys valmistaa analysaattoreita laadunvarmistukseen ja kierrätykseen. Tuotteista suosituin on käsikäyttöinen, akkuporakoneen kokoinen laite, jota käytetään mm. metallien mittaukseen ja maaperän tutkimiseen. Yritys valmistaa myös suurempia analyysilaitteistoja prosessiteollisuuden laaduntarkkailuun ja hävikin vähentämiseen. Näillä sovelluksilla on kauaskantoista merkitystä ympäristön suojelun kannalta.

 
Yhteistyötä Codemenin ja Q-Factoryn kanssa*

Vaativien ratkaisujen tuotekehitysprojektit ovat tyypillisesti pitkiä, noin 2-3 vuoden kestoisia ja vaativat ympärilleen monenlaista osaamista.

”Meillä on oma core-tiimi ohjelmistokehityksessä, mutta projektikohtaisesti tarvitsemme aika ajoin myös talon ulkopuolista osaamista. Siitä tämä nykyinen yhteistyö Codemenin kanssa kunnolla käynnistyikin syksyllä 2021”, tuotekehityspäällikkö Tuomas Pylkkänen Hitachi High-Tech Analytical Sciencelta kertoo.

Ihan uusi tuttavuus Codemen Oy ei kuitenkaan Hitachi High-Tech:ille ollut. Yritys oli aiemmassa projektissa hyödyntänyt samaan yritysryppääseen kuuluvan Q-Factory Oy:n ohjelmistotestauspalveluita.

”Tuotteitamme käytetään mm. kriittisen infrastruktuurin rakentamisessa, joten laadun varmistuksen osalta emme halua tinkiä. Meille on ensisijaisen tärkeää, että kaikki toimii oikein ja tieto on virheetöntä. Tästä syystä Q-Factory on ollut mukana varmistamassa ohjelmiston laatua projektin loppuvaiheessa”
,
Pylkkänen jatkaa.

Testauspuolen osaaminen teki Pylkkäseen ja tiimiin vaikutuksen, ja kun tarvetta ilmeni seuraavan kerran ohjelmistokehityksen osalta, olikin luontevaa kysyä apuja tutulta yhteyshenkilöltä ja tutustua tarkemmin Codemenin tarjontaan.

”Kun olin kertonut yhteyshenkilöllemme tarpeestamme, hän soitti heti samana päivänä. Viikon päästä puhelusta oli jo käynnissä muutamien ohjelmistokehittäjien haastattelut. Siitä taas viikko eteenpäin ja hommat olivat jo täydessä käynnissä”
, Pylkkänen kertoo tyytyväisenä.

Ihan alkuun oli pieni mutka matkassa, sillä tarjottu ohjelmistokehittäjä ei ollutkaan saatavilla siinä määrin, kun Hitachi High-Tech:illä olisi ollut tarvetta.

”Alkupettymyksen jälkeen oli kuitenkin hienoa, että asia ratkaistiin tosi nopeasti toisella tekijällä. Kun ongelma ratkaistiin asiantuntevasti, lopputulemana jäikin hyvä fiilis”
, Pylkkänen kiittelee.

Vuorovaikutusta asiakasyrityksen ja toimittajan välillä Pylkkänen pitää äärimmäisen tärkeänä.

”Yhteyshenkilömme on aktiivinen ja varmistanut, että asiat etenevät. On mukavaa, kun soitetaan perään ja kysytään, että kaikki on hyvin. On tärkeää käydä yhdessä läpi myös sopimukseen liittyvät asiat”, hän painottaa.

Hyvää on Pylkkäsen mielestä myös kilpailukykyinen hintataso verrattuna siihen, että rekrytointi olisi tehty itse. Näin on hänen mukaansa myös kokeneemman asiantuntijan kohdalla.”Erikoisosaaminen tulee talon sisältä, sitä harvemmin voi ostaa alihankintana. Käyttöliittymän kehittäminen on kuitenkin asia, johon haimme Codemenilta apua. Omat asiantuntijamme voivat keskittyä ikään kuin konepellin alla tuoteominaisuuksiin”, hän jatkaa.

Koko projektin sujuvuuden kannalta on tärkeää, että tekijä sopeutuu mutkattomasti tiimin ja yrityksen toimintatapoihin. Käyttöliittymän suunnittelu hoituu Pylkkäsen mukaan hyvin etänäkin, mutta ohjelmistotestaaja tarvitaan lähes poikkeuksetta aina paikan päälle.

 
Kiitosta aktiivisesta vuorovaikutuksesta

”Sanoisin, että tämä Codemenin tarjoama malli tiimin kasvattamiseen toimii erinomaisesti. Voin lämpimästi suositella Codemenin palveluita, kun tiimiin tarvitaan lisää osaajia ja Q-Factoryn palveluita, kun on kyse ohjelmistotestauksesta”, Pylkkänen päättää.

*Codemen Oy kuuluu samaan IT-yritysverkostoon Q-Factory Oy:n kanssa.