Codemenin 3 kovinta hittiä! Etsimme nyt Full Stack -kehittäjää joukkoomme

Ilahduttavinta on varmistaa asiakkaan onnistuminen

Haastattelimme Codemenin toimitusjohtaja Eero Hyytistä ja puhuimme toimeksiantojen ja asiantuntijoiden yhdistämisestä sekä siitä, mitä asioita asiakkaat erityisesti IT-osaajien hankintatyössä arvostavat.
Kuinka Codemen varmistaa sopivan osaajan löytymisen asiakasprojektiin? 

Kaiken taustalla on iso määrä osaavia tekijöitä; meillä on noin 50 omaa asiantuntijaa ja lisäksi verkostoomme kuuluu jo yli 7.000 ICT-asiantuntijaa Suomessa. Suomen suurimman ohjelmistoyritysten verkostomme avulla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme nopeasti oikeaa osaamista mitä moninaisimpiin tarpeisiin.  

Suurin osa verkoston asiantuntijoista toimii freelancereina tai pienemmissä yrityksissä. Kun me pystymme tarjoamaan heille erittäin mielenkiintoisia projekteja – sisältäen myös julkisen sektorin hankkeita – on tämä erittäin toimiva malli, jossa kaikki hyötyvät.  

Mikä on Codemenin vahvuus suuren osaajapoolin lisäksi? 

Kyllä se on asiakaslupaus, jossa me pidämme kiinni siitä, että ratkaisemme asiakkaan huolet ja tarpeet laadukkaasti, ja vastaamme täsmälliseen asiakastarpeeseen nopeasti. Lähes poikkeuksetta löydämme hakuprofiilia vastaavan asiantuntijan. Me emme kärsi ns. osaajapulasta, josta alalla puhutaan nyt erityisen paljon.

 
Codemenia kehutaan ripeäksi. Mistä nopeus syntyy? 

Pystymme toimimaan hyvin tehokkaasti ja yksi olennainen tekijä on käyttämämme Caleo-alusta. Asiantuntijoiden hallintaan kehitetyn alustan avulla, saamme saman tien asiakkaan haun näkyville koko verkostolle. Yhtä lailla se toimii toiseen suuntaan; Caleon avulla saamme nopeasti myös vastaukset verkostolle koskien hakua ja hanketta. Vasteajat ovat verrattain hyvin lyhyet ja tämä on tietenkin kriittisen tärkeää. 


Mitä asiakkaat arvostavat Codemenin tekijöissä? 

Lähtökohtana on se, että haemme aina parhaan osaajan tarjolle. On mainittava, että osaajiemme tekemisen taso on huippuluokkaa – tämä on asiakkaan näkökulmasta tietenkin kaiken a ja o. Tekijämme ovat poikkeuksellisen kokeneita, mutta sen lisäksi asiakkaamme arvostavat sitä, että teemme kandidaattien validoinnin. Näin säästämme huomattavan paljon asiakkaidemme aikaa.  


Mikä on Codemenin verkoston suosion salaisuus?  

Kun pystymme tarjoamaan tekijöille erittäin monipuolisesti projekteja, on heidän kokemansa hyöty verkoston jäsenyydestä erinomaisella tasolla. Hoidamme verkoston jäsenien puolesta myyntityön, jolloin siitä ei tule heille painetta ja he voivat keskittyä olennaiseen tekemiseen. Mallin avulla voimme myös ylläpitää erittäin kilpailukykyisen hinta-laatusuhteen.  


Mitä asioita konsultit arvostavat työssään Codemenilla? 

Iso asia on varmasti se, että edut ja perusasiat ovat hyvällä ja varmalla tasolla. Toisena näen matalan hierarkian ja tehokkaasti toimivan organisaatiomme, josta saamme usein positiivista palautetta. Parasta on kuitenkin se, että tarjoamme tekijöille mielenkiintoisia ja laadukkaita projekteja – meillä on jopa kolminkertainen määrä asiakashankkeita verrattuna useampaan muuhun alallamme toimivaan tahoon. Tämä mahdollistaa työviihtyvyyden ja jatkuvan kehittymisen; ei tarvitse vaihtaa työnantajaa vaan asiantuntija voi vaihtaa hankkeesta toiseen ja nimenomaan omien mieltymysten ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Tämä taas edelleen kehittää osaamista ja pitää motivaatiota yllä.  


Codemenilla on entistä laajempi osaajaverkosto kansainvälistymisen kautta. Mitä sanoisit tästä?  

Tämä on erinomainen asia, sillä nyt voimme tarjota asiakkaillemme valmiiksi suunnitellun mallin, mikäli he haluavat lähteä kokeilemaan nearshorea eli palkata projektiin tekijän kansanvälisestä verkostostamme. Me olemme Suomessa tuttu kumppani, jonka kanssa kaikki hoituu vaivatta. Hoidamme asiakaspalvelun alusta loppuun.  

Nearshoren hyödyntäminen on tehty erittäin helpoksi, jos vaan on halua kokeilla ja testata matalalla kynnyksellä. Näen, että tämä on ehdottomasti se malli, joka on tätä päivää ja samalla iso mahdollisuus myös meille itsellemme kasvaa kansainvälisesti.  


Mihin tarpeeseen erityisesti suositat nearshorea? 

Tämä on äärimmäisen huoleton ja vaivaton tapa lähteä kokeilemaan tekijän palkkaamista esimerkiksi juuri Puolasta, jossa meillä on paikallinen toimisto ja alati kasvava verkosto puolalaisista ja ukrainalaisista tekijöistä. Kehittämämme nearshore-asiakashoitomalli poistaa kokeilun riskiä, me hoidamme kaiken alusta loppuun ja 100 % tyytyväisyystakuu takaa, että tekijän palkkaaminen on asiakkaan kannalta myös erittäin turvallista.  

Erityisesti teollisuuden toimialan asiakkuuksissa tämä malli saattaisi olla hyvin toimiva tapa saada huippuluokan ammattilainen osaksi projektia.  

Mikä on parasta työssäsi?

Erityisen ilahduttavia hetkiä ovat olleet, kun asiakas on soittanut ja antanut palautetta, että projektiin palkattu asiantuntija on aivan helmi. Tärkeintä on, että voimme palvella asiakkaitamme laadukkaasti ja tukea heitä toiminnassaan löytämällä haastavimmatkin osaajaprofiilit osaksi projektia. Näin varmistamme asiakkaidemme onnistumisen.  


Loppuun vielä, millaisille osaajille on kysyntää juuri nyt? 

Me haemme jatkuvasti kehittäjiä, arkkitehtejä ja projektipäälliköitä sekä analytiikkapuolen osaajia. Toki aina voi laittaa myös avoimen hakemuksen. Ennen kaikkea haemme osaavia henkilöitä, jotka ovat hyviä tyyppejä.

Arvostamme aktiivisia, positiivisia ja erityisesti oppimishaluisia tulevaisuuden tekijöitä. Tutustu työpaikkoihin.

Eero Hyytinen
Toimitusjohtaja,
Codemen Oy

eero.hyytinen@codemen.fi
+358 40 577 6338