Kuvassa: Mies puhelimella

Codemen mukana matkustajainformaatio- järjestelmien kehittämisessä

Teleste auttaa rakentamaan ja ylläpitämään verkottuneempaa yhteiskuntaa ja tekee päivittäisestä arjestamme sujuvampaa, älykkäämpää ja turvallisempaa. Tuote- ja palvelutarjonta tuo televisio- ja laajakaistapalvelut koteihin, opastaa joukkoliikenteen käytössä ja lisää julkisten paikkojen turvallisuutta.

Ympäri maapalloa levittäytyneen Telesten Tampereen toimipisteessä työskennellään muun muassa junien informaatiojärjestelmien parissa. Matkustajia ohjeistavat näyttötaulut ja kuulutinjärjestelmät sekä toisaalta matkustajaturvallisuuden kannalta keskeiset hätäpuhelin- ja videovalvontajärjestelmät ovat osa Telesten tuoteportfoliota. Tieto muutoksista junaliikenteessä, rataverkon ongelmista tai yksinkertaisesti seuraavan pysäkin nimi ovat tärkeää informaatiota matkustajille ja henkilökunnalle, joten tiedonsiirron tulee toimia.

Ammattilainen avuksi

Jukka Saari toimii Telestellä matkustajainformaatiojärjestelmien ohjelmistokehityksen vetäjänä. Hänen johtamassaan tuotekehitystiimissä työskentelee tällä hetkellä kaksi Codemen Oy:n ohjelmistokehittäjää, joista toinen liittyi mukaan joukkoon vastikään.

Uusien osaajien rekrytointi osoittautui haastavaksi alaa vaivaavan työntekijäpulan takia. Niinpä päätimme kysyä apua ongelmaan Codemenilta, Jukka Saari kertaa prosessin kulkua.

Codemenin kautta on mahdollista saada osaajia yksittäiseen työvaiheeseen, määräaikaiseen projektiin tai pidemmäksikin ajaksi. Tarpeen mukaan tueksi saa myös kokonaisen tiimin.

Codemen ymmärsi täydellisesti tarpeemme ja parin haastattelun jälkeen saimme rivejämme vahvistamaan kovan luokan ammattilaisen. Uusi tulokas ymmärsi nopeasti työnkuvan ja vahva teknologiaosaaminen auttoi kokonaisuuden hahmottamisessa, Saari kehuu.

Käänny Codemenin puoleen

Onnistuneen alun jälkeenkin Codemenit ovat olleet arvokas ja asiantunteva lisä Telesten tiimissä.

Codemen on tuttu talo useamman vuoden ajalta ja aion jatkossakin ottaa yhteyttä, mikäli vastaavanlaisia tilanteita ilmenee.

Miljoonat suomalaiset käyttäjät todistavat päivittäin Codemenin ohjelmistokehitystyön tuloksia. Oman henkilöstön lisäksi Codemenin ylläpitämään ja hallinnoimaan verkostoon kuuluu jo yli 3000 ohjelmistoprojektien ammattilaista, jotka ovat olleet kehittämässä muun muassa Puolustusvoimien, Tampere3-korkeakouluyhteisön sekä KELA:n palveluita.