Tekoäly

Codemen tarjoaa ohjelmistorobotiikan ja tekoälyn ratkaisuja asiakkailleen. Tekoäly on kuuma aihe ja uusia yrityksiä syntyy kiihtyvällä tahdilla. Tekoälyä ei päästä hyödyntämään toivottuun tahtiin, mikäli dataa on liian vähän tai se ei ole tarpeeksi laadukasta. Ohjelmistorobotiikka on datan keräämiseen kivuton, nopea ja järkevä vaihtoehto. Ohjelmistorobotti hakee tietoa taukoamatta ja tuo tarvittavan datasyötteen tekoälylle. Ohjelmistorobotiikka onkin usein perusedellytys tekoälyratkaisujen hyödyntämiselle.

MITÄ Tekoäly ON?

Tekoälyyn liittyen meillä on tällä hetkellä käytettävissä neljä konkreettista palvelua:

Luonnollisen kielen tunnistaminen (NLP)
Kuvantunnistus (OCR)
Chatbotit
Koneoppiminen (Machine Learning)

Olipa kerran AI

OLIPA KERRAN AI

Minulta kysytään usein, miksi puhun keinoälystä enkä tekoälystä. Moni haluaa tietää, tarkoittavatko termit eri asioita. Kyseessä on itse asiassa sama asia, rakkaalla lapsella vain on monta nimeä. Keinoäly ei tarkoita millään lailla epäaitoa älykkyyttä, vaan se tekee, mitä sitä on opetettu tekemään.

 

Keino tarkoittaa tapaa ratkaista haaste tai ongelma

Käytän itse mieluummin käsitettä keinoäly semanttisista syistä. Sanana ”keino” tarkoittaa tapaa ratkaista haaste tai ongelma – keinoäly on siis erittäin hyvä työkalu. Paitsi että voimme keinoälyn ja ohjelmistorobotiikan avulla ratkaista haasteita, jotka ennen olivat mahdottomia, voimme nyt myös tehdä datalla löydöksiä, joiden olemassaolosta ei ole aikaisemmin ollut aavistustakaan. Parhaassa tapauksessa eri datalähteiden törmäyttämisestä löytyy sellaisia ymmärryksen kultahippuja, joilla rakennetaan kokonaan uutta liiketoimintaa…