Ei joulupuuroa vaan huoleton pilvipalvelu


Hyvä pilvipalvelu on käytettävyydeltään korkeatasoinen ja mukautuva. Toimiessaan normaalisti yrityksen pilviteknologia saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta asialta, mutta etenkin käyttöönotossa ja muutosvaiheessa on otettava huomioon asioita, jotka nopeasti sutaistuna saattavat aiheuttaa ongelmia myöhemmin.

Pilviteknologian käyttöönotto tai järjestelmän uudistaminen edellyttää usein uudenlaisten IT-hallinnointimenettelyjen ja -prosessien käyttöönottoa koko yrityksessä. Codemenin ja Crayonin yhteistyössä tarjoama malli sisältää koko pilvipalveluiden elinkaaren aina suunnittelusta ja käyttöönotosta jatkuvaan hallintaan ja optimointiin.

Ajatus yhteistyöstä sai alkunsa asiakkaiden esittämistä avunpyynnöistä. Hajanaisten järjestelmäkokonaisuuksien kanssa kamppailevat asiakkaat toivoivat yhtenäistä toteutusta, joten kaksi oman alansa asiantuntijaa päättivät ryhtyä paketoimaan parempia pilvipalveluita. Codemenilla on vahva kokemus ohjelmistokehityksestä ja erilaisista projekteista, kun taas Crayonin vahvuuksiin kuuluu pilvialustojen ylläpito ja erilaisten lisenssimallien rakentaminen. Näin lupaavista lähtökohdista palaset loksahtelivat kuin itsestään paikoilleen ja tuloksena on huoleton ja joustava pilvipalvelu yhden luukun periaatteella toteutettuna.

Toivelistalta pukin konttiin

Matkalla kohti parempaa pilvipalvelua ensimmäinen etappi on nykytilan arviointi, jonka aikana käydään asiakkaan järjestelmät läpi ja tehdään lista kehitysehdotuksista. Nykytilanne voi olla hajanainen tai vanhanaikainen ja ulkopuolisesta arviosta on aina etua asiakkaalle. Mikäli tilannekartoituksen jälkeen päädytään rakentamaan uutta ja parempaa pilviympäristöä, ratkaisumalleja riittää ja räätälöintiaste on mahdollista nostaa korkeaksi. Codemenin ja Crayonin yhteistyön ansiosta asiakas voi valita eri pilvialustoista itselleen parhaan.

Kun Codemen hoitaa järjestelmän edellyttämät rakennus- ja muutostyöt Crayonin toimiessa pilvialustan asiantuntijana, lopputuloksena saadaan yhden pilven päällä lepäävä kokonaisuus, josta on karsittu pois päällekkäisyydet ja ylimääräiset oksanhaarat. Yhtenäisen pilvimassan kohdalla ei tarvitse arvuutella mahtaako tulla sadetta vai aurinkoa. Päällekkäiset lisenssit, sekalainen joukko servereitä ja sovelluksia muokataan ja yhdeksi helposti hallittavaksi paketiksi.

Hyvä pilvipalvelu on katkoton ja helppokäyttöinen, mutta järjestelmän tulee olla myös joustava. Kun pirstaleiset ratkaisut on saatu niputettua selkeäksi kokonaisuudeksi, resursointikin helpottuu. Suorituskykypiikin iskiessä kaivataan lisää tehoa, mutta myöhemmin ei haluta maksaa käyttämättömästä kapasiteetista. Joustavan kapasiteettihinnoittelun ansiosta lisätehoa saa silloin kun sitä tarvitsee.

Turvallisesti täkin alla

Vaikka ennakkoluulot ovat huomattavasti vähentyneet pilviratkaisujen yleistyessä, edelleen keskustelu pilveen siirtymisestä johtaa usein kysymyksiin tietoturvasta. Pilvipalvelu ei tarkoita, että tiedot leijuisivat kaikkien käytössä, vaan ratkaisu pystytään rakentamaan yhtä turvalliseksi kuin vanhatkin ympäristöt joko yksityisen pilven (private cloud) avulla tai esimerkiksi jättämällä arkaluontoiset ja korkean tietoturvaluokituksen kohteet erilleen muusta järjestelmästä.

Kiinnostuitko helposta ja huolettomasta pilviratkaisusta?

Kirjoittaja:

Avatar

Aki Mantere

aki.mantere@codemen.fi

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Ohjelmistokehityksen kuulumiset suoraan sähköpostiisi!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.